Pozitív eseteket találtak az első, Görögországba érkező óceánjárón

  Kedden az athéni Piraeus kikötőbe érkezett az első tengerjáró, mely a járványkorlátozások enyhítése óta görög vizeken hajózik. A fedélzeten azonban mintegy tucat fertőzésgyanús esetet találtak, így jelenleg senki sem szállhat ki. A hajón a görög közegészségügyi hivatal személyzete végzi el a szükséges vizsgálatokat - adja hírül az euronews.com.

  A Mein Schiff 6 elzárva a Piraeus kikötőbenForrás: AFP/Louisa Gouliamaki

  A TUI angol-német turisztikai óriásvállalat máltai zászló alatt közlekedő Mein Schiff 6 nevű hajón 922 utas és 666 fős személyzet tartózkodik. A legénység tizenkét tagjának lett pozitív a teszteredménye a 150 fős, randomizált mintavétel után, de mindannyian tünetmentesek voltak. Görög sajtóértesülések szerint a második tesztjük már negatív lett. Az utasok mindannyian egészségesnek bizonyultak a beszállás előtt végzett tesztelés során.

  A hajó először a krétai Heraklionban állt meg, majd Korfu szigetéről indult Athénba, amikor megállították, és a Milos-sziget partjainál kellett kikötnie, mielőtt továbbindulhatott a Piraeus kikötő felé.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek