Ez a meseszép amerikai kisváros a hírességek titkos búvóhelye

Egy New Hampshire megyei település, Wolfeboro olyan hírességek búvóhelyéül szolgált már többek között, mint Jimmy Fallon, Drew BarrymoreDwyane Wade és még sokan másoknak. Az NBA legendája, Dwyane Wade, felesége, Gabrielle Union színésznő és fiuk, Zaire például egy júniusi nyári estén a település Pickering House Inn butikszállodájának előkertjében kortyolgatták el üdítőjüket.

Kilátás Wolfeboro városi kikötőjére, néhány helyi étteremmel a Cate Park mellettForrás: Fletcher/Wikipedia

Az 1759-ben alapított és "Amerika legrégibb nyári üdülőhelyének" becézett Wolfeboro a Winnipesaukee-tó partján fekszik. A valamivel több mint 6000 lakosú város bármely napján a lakók nagy valószínűséggel hírességekbe ütközhetnek a tóparti Garwoods étteremben vagy éppen a bájos tejszínüzemben, a Bailey's Bubble-ben. De nemcsak a hírességek szeretik ezt a csodálatos helyet.  

A város minden nyáron a 6000 lakosa mellett 30 000 főre duzzad, amikor a város fő utcája, a Main Street és a vízpart életre kel.

A turisták és a helyiek a hajóikat, a jet-skiket és a kajakokat a település kikötőjénél parkolják le, hogy részt vegyenek a bárok és éttermek vízparti mulatságain, megnézzék a naplementét, illetve a fenséges Belknap-hegységet, amely az alatta elterülő tóban tükröződik. Az eredetileg 1813-ban épült és két évvel ezelőtt  felújított Pickering House Fogadóval szemben található a Cate Park, ahol a COVID-mentes időszakban a zenekarok ingyenes nyári koncerteket adtak, és családok piknikeztek ott. Idén a koncertek szünetelnek, és mindenki maszkot visel. A Wolfeborónak otthont adó Carroll megyében 77 megerősített eset és egy haláleset rögzítettek, ezért senki sem kockáztat.

A maszkok viselete kötelező, és kézfertőtlenítőszereket helyeznek el a város üzleteinek és éttermeinek otthont adó épületekben. De a város az  óvintézkedések mellett is megőrzi hitelességét és vonzerejét.

Cindy Eagan,New York-i forgatókönyvíró, akinek a családja fél évszázada Wolfeboro közelében nyaral, azt nyilatkozta: „Minden alkalommal, amikor nyáron behajtok Wolfeboróba, látom, hogy mindenki fagyizik, vásárol a fő utcán, csillog a tó vize, és ott vannak a hegyek. Azonnal úgy érzem, mintha hazajöttem volna."

A kisváros Fő utcája ősszelForrás: Fletcher6/Wikipedia

Itt nem minden vásárlásról és az étkezésről szól. Wolfeboro a környéke a szabadtéri sportok epicentruma is. Nem csak horgászni, kajakozni és vízisíelni lehet a tavon. A Fő utca mellett, az egykori Wolfeboro vasútállomás közelében található egyx hely ami ma a kocogóknak, kerékpárosoknak ad otthont, és túrázók járják a hegyi ösvényeket. Az út mentén a Brewster Beach-en pedig bárki megmártózhat a vízben. Amerika legrégebbi nyári üdülőhelye még mindig az egyik legjobb – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek