Egy amerikai turista hatalmas árat fizetett, amiért megszegte a kanadai karanténelőírásokat

Egy amerikai turista legalább kétszer megsértette a koronavírus miatti utazási korlátozásokat Kanadában, hogy látogatást tehessen a Banff Nemzeti Parkban, ezért 500 ezer USD, azaz 150 millió forintnak megfelelő összegű büntetéssel és legfeljebb hat hónap börtönnel számolhat. A Kentucky állambeli Waltonban élő John Pennington Alaszkából az Egyesült Államok kontinentális része felé tartott, amikor megszállt a luxus Rimrock Resort Hotelben, a Banff Nemzeti Park belsejében. A szállodaszemélyzet azonnal észrevette, hogy Pennington megsértette a kanadai karantén-törvényt, és látszólag kihasznált valamit, amit alaszkai kiskapuknak hívnak.

Valóban lenyűgöző élményt nyújt a Banff Nemzeti Park, de a turista drága árat fizetett ezért a kirándulásértForrás: Stephan/Gorgo/Wikipedia

Kanada március 21-én lezárta a déli határát, de Alaszka felé nyitva áll, és az Egyesült Államokból át lehet itt utazni Alaszkába a földön is, azonban az utazóknak a legegyszerűbb útvonalakat kell választaniuk: tilos áthaladniuk a nemzeti parkokon, illetve megállniuk a turisztikai helyszíneken.

"Az amerikaiak és az amerikai rendszámmal rendelkező járművek túlnyomó része olyan embereké, akik jogos indokkal vannak itt" – mondta egy a kanadai rendőr. Pennington azonban egy tucat, másik amerikaival együtt azonban nincs ilyen indokuk a kanadai tisztviselők szerint. A rendőrség így Penningtonnak először 900 dolláros büntetést szabott ki, és kötelezte, hogy maradjon a szállodájában – amelynek néhány szobájából lenyűgöző kilátás nyílik a hegyekre – egészen addig, míg tovább ne indul a következő nap.

Kilátás a The Rimrock Resort Hotel egyik szobájábólForrás: The Rimrock Resort Hotel/Facebook

Csakhogy Pennington másnap ahelyett, hogy egyenesen a határ felé vette volna az irányt, egy népszerű idegenforgalmi helyszínt látogatott meg, nem messze a szállodától. A rendőrségnek azt mondta, hogy élelmiszerért indult, de a tisztviselők ezt az indokot nem fogadták el, mivel a Rimrock Resort Hotelben számos étterem, valamint egy kávézó is található. Penningtont így letartóztatták, és várhatóan novemberben meg kell jelennie a kanadai bíróságon. Eddig ő az egyetlen amerikai, akit letartóztattak a kanadai karanténtörvények megsértése miatt – írja a Travel and Leisure.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek