Korlátozásokat vezettek be ebben a horvát megyében

A horvátországi válságstáb szerdai jelentéséből kiderül, hogy ismét rekordot döntött az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. A bejelentés szerint az elmúlt 24 órában 358-al nőtt a koronavírusos esetek száma, és elérte a 8889-et. Kedden még 219 újonnan azonosított fertőzöttről számoltak be. Nem történt új haláleset, így a járvány horvátországi halálos áldozatainak száma 175 maradt. A betegek közül 174-en vannak kórházban, közülük tízen lélegeztetőgépen. Az aktív betegek száma 2352, a legmagasabb a járvány kezdete óta.

Split-Dalmát megyében korlátozásokat vezettek beForrás: Pixabay / Készítette: Michelle Maria

A legtöbb fertőzöttet továbbra is Zágrábban és Split-Dalmácia megyében diagnosztizálták, utóbbiban ezért korlátozásokat vezettek be: csütörtöktől két hétig kötelező lesz a szájmaszk viselése zárt térben, megtiltották a látogatást az idősotthonokban, és mivel új járványgócok alakultak sporteseményeken és edzőtermekben, a sportrendezvényeket nézők nélkül lehet csak megtartani, az edzőtermeknek pedig be kell zárniuk.

Az MTI híradása szerint Horvátországban a fertőzöttek száma eléri a 65-öt százezer főre vetítve. Az Adria-menti államot már korábban vörös listára helyzete Szlovénia, Olaszország, Ausztria, Nagy Britannia és Hollandia, Németország pedig két tengerparti régióra, Split-Dalmát és Sibenik-Knin megyére adott ki utazási figyelmeztetést. Az onnét érkezőktől negatív koronavírus-tesztet kérnek vagy 14 napos kötelező karantént rendelnek el számukra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek