A szerbek hosszú órákat várnak a koronavírustesztet végző laborok előtt, hogy külföldre utazhassanak

Több száz méteres sorok alakultak ki a koronavírustesztet végző laboratóriumok előtt Szerbiában a múlt hét vége óta, amikor Montenegró megnyitotta határait a Szerbiából érkezők előtt. A szerbiai állampolgárok negatív teszt felmutatásával léphetnek be az Adria-parti országba, így azok, akik a nyár utolsó heteiben még nyaralni szeretnének, megrohamozták a laborokat, amelyek előtt akár 12 órát is hajlandóak várni azért, hogy sorra kerüljenek.

Ahhoz, hogy a szerbek megindulhassanak Montenegró felé, negatív tesztet kell produkálniuk - illusztrációForrás: Elchinator/Pixabay

Szerbiában keddre az előző napi 29 682-ről 29 782-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Hétfőn három újabb halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel a halottak száma 677-re emelkedett. Hónapok óta nem volt ilyen alacsony a napi új fertőzöttek száma, 24 óra alatt csupán 100 fertőzöttet regisztráltak.
Koszovóban egy nap alatt 11 416-ról 11 545-re nőtt az azonosított fertőzöttek és kilenccel 410-re a halálos áldozatok száma. 

Észak-Macedóniában a járvány márciusi kitörése óta nem lehetett időpontot kérni a háziorvosoknál, illetve a kórházakban és rendelőkben, ugyanis minden egészségügyi intézmény a koronavírus-fertőzöttek vizsgálatára és fogadására készült fel. Keddtől ismét lehetővé vált az általános orvosi vizsgálatok előzetes bejelentése.

Montenegróban a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb szerint ismét kezelhetővé vált a helyzet az országban, a legnagyobb veszélyt viszont a gyülekezési tilalom ellenére megszervezett vallási rendezvények jelentik, egészen pontosan a szerb ortodox egyház istentiszteletei – írja az MTI.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek