Mostantól csak negatív koronavírus-teszttel lehet Egyiptomba utazni

  Az észak-afrikai ország mostantól csak 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel rendelkezőket enged be az országba, de van kivétel. Az egyiptomi hatóságok bejelentése szerint azok, akik légi úton érkeznek Sarm es-Sejkbe, Gurdakába, Tabába, Marsza Matrúhba vagy Marsza Alamba, azok mentesülnek a szigorított követelmények alól - írja beszámolójában a MiddleEastMonitor.

  Egyiptom szigorított a beutazási szabályokonForrás: Shutterstock / Készítette: Merydolla

  Azok a külföldi állampolgárok, akik Kairóban tartózkodnak, és nincs tartózkodási engedélyük, nem utazhatnak tovább Egyiptom három kedvelt tengerparti üdülőközpontjába (a Vörös-tengerhez, a Dél-Sínai-félszigetre illetve Marsza Matrúhba). Belföldi repülőjegyet sem válthatnak olyan külföldiek, akik csak turista vízummal érkeztek az országba.

  Egyiptom július 1-jén nyitotta meg a határait, ám egyelőre üresek a korábban turistákkal zsúfolt látványosságok, Khaled Al-Anani idegenforgalmi miniszter szerint az ország havonta egymilliárd dollárt veszít a külföldi látogatók hiánya miatt. A magyar külügyminisztérium kormányrendelete Egyiptomot a piros kategóriába sorolja, vagyis járványügyi szempontból az aktuális fertőzöttségi mérték súlyos, utazásra nem javasolt ország.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!