Kihagyják az egyik legnépszerűbb olasz várost az újrainduló tengerjárók

  Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy a hétvégén újra útnak indulnak az olasz tengerjáró hajók. Most azonban kiderült, hogy a járatok Velencében nem állnak meg, megvalósítva ezzel a város régi tervét, mely szerint kitiltaná a nagy tengerjárókat a területéről - adja hírül a Travel and Leisure.

  Forrás: Torcello/pixabay.com

  A vasárnap Genovából induló és Máltára tartó MSC Grandiosa Rómában, Nápolyban és Palermóban köt ki, egy másik, Olaszország és Görögország között közlekedő MSC hajó szintén kihagyja Velencét. A Costa Cruises Triesztből Görögországba és Genovából Máltára tartó járatának útvonalából szintén kimarad Velence.

  A hajók egyelőre elsősorban európai útvonalakon közlekednek, és ezen kívül is csak az EU által jóváhagyott országok területeit érinthetik. A lagúnák városa egyébként már 2019-ben, nem sokkal az Opera balesete után kezdte el kiszorítani a tengerjárókat a városból azzal a döntéssel, hogy a járművek csak a külső kikötőkben állhatnak meg.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek