Tengerjáró luxushajó okozott balesetet Velencében

  Vasárnap reggel egy tengerjáró hajó okozott balesetet Velencében. A hatalmas hajó egy kisebb turistahajónak ütközött neki.

  A balesetet okozó MSC Opera az egyik útjánForrás: MSC Cruises/Facebook

  Június 2-án, reggel 8.30-kor törént a baleset. Az Opera tengerjáró a Guidecca-csatornánál készült a kikötéshez, vontatókötelek segítségével de nem sikerült a kellő mértékben lelassítania, írja a CNN. Valószínű, hogy elszakadt az egyik vontatókötél, és az áramlatok a dokk felé sodorták a tengerjárót, ami összeütközött egy kisebb hajóval, melynek 130-an voltak a fedélzetén.

  A parton lévők is futásnak eredtek, amikor a nagy hajó megindult: a tengerjáró erősen megtolta hátulról a turistahajót, majd orral beékelődött a hajó és a part közé. A hír arról számol be, hogy a balesetnek csupán négy könnyű sérültje van. Vizsgálat indult, az olasz város polgármestere pedig leállította a hajóforgalmat a város területén - az is lehetséges, hogy ezentúl a tengerjáró luxushajókat teljesen kitiltják Velencéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!