Velencében a turizmus ellen tüntettek

Velence partmenti utcáin tüntetők gyűltek össze, akik a tömeges turizmus szabályozásáért és a városba érkező tengerjárók ellen emelték fel a hangjukat. A demonstrációt a Comitato No Grandi Navi (Mondjunk nemet a nagy hajókra bizottság) szervezte a város egyik legnépszerűbb sétányára, a Zatterére, azon a napon, amikor a Velence egyik legfőbb látványosságának számító korzó újból megnyitott a turisták előtt - adja hrül a dailymail.co.uk.

Forrás: NurPhoto via AFP/Giacomo Cosua

A tüntetők élőláncot alkottak, hogy felhívják a figyelmet a nagy tengerjárók okozta problémákra. A weboldalukon közölt felhívásból kiderül, hogy a csoport azt szeretné, ha Velence „új módon indulna újra", amint feloldják a lezárásokat. Ennek az újranyitásnak a részeként azt szeretnék, ha a nagy hajók kívül maradnának a Velencei lagúnán, a helyi lakosok viszont nagyobb mértékben vennék igénybe a turisztikai szolgáltatásokat.

A város utcái a három hónapos lezárások alatt szinte teljesen néptelenek voltak, az újranyitás napján azonban már több száz olasz és külföldi turista alkotott több mint 300 méteres sort a Szent Márk téren, a Dózse-palota előtt. Egy helyi hírügynökség szerint mintegy ezer internetes foglalást rögzítettek az újranyitás napjára.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek