Szingapúr újabb lépést tett az elektronikus megfigyelés terén

A szingapúri rendőrség két pilóta nélküli drónt tesztel, mellyel azt igyekeznek monitorozni, hogy az emberek betartják-e az előírt távolságot. Az izraeli Airobotics cég eszköze követi az összejöveteleket, és felvételeket küld a rendőrségnek. A drónok olyan területekre is képesek bezoomolni, amelyek másképp nem láthatók - derül ki a Travel and Leisure cikkkéből.

Szingapúr júniusbanForrás: AFP/Roslan Rahman

Szingapúr nagy volumenű kontaktkövetéssel, teszteléssel és karanténnel igyekezett visszaszorítani a vírust, és április elején még tényleg kevesebb mint 600 esetről számoltak be, április végére azonban hirtelen megnőtt az esetszám, mely sok esetben a túlzsúfolt munkásszállásokhoz volt köthető. Az országban már több mint 55 000 megerősített esetet találtak, a halálos áldozatok száma 27.

A Szingapúrba érkezőknek egyébként két hétig karanténba kell vonulniuk, mely korábban valamelyik luxusszállodát jelentette, az utóbbi időben viszont az elektronikus eszközökkel történő ellenőrzést részesítik előnyben.

Az országban több elektronikus megfigyelőeszközt is használnak, köztük egy TraceTogether nevű alkalmazást is, amely figyelmezteti a felhasználókat, ha koronavírussal fertőzött ember tartózkodik a közelükben. Az ehhez hasonló eszközök azonban több kérdést is felvetnek a magánélet védelmével kapcsolatban.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek