Újra látogatható a II. Erzsébet által is gondozott windsori kert

  A windsori kastély kertje az 1970-es évek óta nem volt látogatható, a hétvégén azonban újra várja a nagyközönséget a kert, amelyben II. Erzsébet a II. világháború alatt maga is zöldségeket termesztett. A Sky News híradása szerint az 1820-as években IV. György király által tervezett kertben a világháború idején a jelenlegi uralkodó és testvérei kukoricát, paradicsomot és babot termesztettek.

  A windsori kastély kurátora elmondta, hogy a hosszú évtizedek után ismét látogatható kert mai formáját 1971-ben nyerte el Edinburgh hercege, vagyis a jelenleg 99 éves Fülöp herceg elképzelései szerint. Néhány évvel később azonban elzárták a látogatók elől.

  A windsori kastély kertje ismét látogathatóForrás: shutterstock.com/Mistervlad

  A 3500 rózsabokorral rendelkező windsori kastély kertjét augusztusban és szeptemberben hétvégenként nyitják meg az érdeklődők számára.

  Jó, ha tudja! Az országos tisztifőorvosi szolgálat legfrissebb tájékoztatása alapján Nagy-Britannia a sárga jelzésű, vagyis a kevésbé súlyos fertőzöttségű országok közé tartozik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!