A királynővel közös, friss fotón pózol a születésnapos Fülöp herceg

A Buckingham-palota közre adott egy fotót Erzsébet királynőről és Edinburgh hercegéről, a herceg 99. születésnapja alkalmából. Fülöp, aki ma ünnepli születésnapját, a koronavírus miatti karantén alkalmával a királynővel együtt a Windsori kastélyba költözött. A fényképet a kastély területén készítették a múlt héten.

Ez az első nyilvános fénykép a hercegről, mióta tavaly december 24-én egy meglévő betegsége miatt elhagyta a londoni, VII. Edward királyi kórházat, ahol négy éjszakát töltött. A herceg 72 éve lépett frigyre a királynővel, és mióta 2017-ben visszavonult a királyi kötelezettségektől, kerüli a nyilvánosságot.

A herceg egy ritka nyilatkozatot adott még áprilisban, köszönetet mondva azoknak a kulcsfontosságú dolgozóknak, akik a járvány ideje alatt is szolgálták az országot. Ez a királynő saját üzenetét követte a televízióban, amelyet körülbelül 24 millió néző figyelt. 

Elképesztően hosszú ideje kitartanak egymás mellett jóban és rosszbanForrás: The Royal Family/Facebook

Abban az időben Vilmos, Cambridge hercege kijelentette, hogy a koronavírus kitörése miatt nagyon aggódik Fülöp herceg és a királynő egészsége miatt, de a nagyszülei mindent megtesznek a biztonságuk érdekében.

Fülöp herceg egyébként maga is történelmet írt: ő az, aki a brit történelem során a legrégebb óta hű társa az ország uralkodójának.

A Majesty magazin főszerkesztője szerint a királyi pár a karantén ideje alatt végre ismét elegendő időt tölthetett együtt, ma pedig annyian fogják felköszönteni Fülöpöt, amennyien csak tudják – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek