Hamarosan a brit hajók utasait is ellenőrzik a forgalmas kikötőben

  A Portsmouth International Port az első brit kikötő, amely testhőmérséklet-ellenőrző készüléket telepített, amely a hajózási szolgáltatók számára elérhető lesz az utasok átvilágítása érdekében. Portsmouth, a délkelet-angliai régióban fekvő Hampshire megye második legnagyobb városa, és Nagy-Britannia egyik legfontosabb kikötője. Innen indulnak útnak a Franciaország, Spanyolország és a Csatorna-szigetek felé tartó kompok. 

  A britek egyik legforgalmasabb kikötőjében egymást érik a hatalmas vízi monstumokForrás: Brian Burnell with permission by George Hutchinson/Wikipedia

  Egy kameraérzékelő rendszer segítségével ellenőrizhetik majd az utasok testhőmérsékletét, így próbálják a járványt kontroll alatt tartani. Mike Sellers,a Portsmouth International Port igazgatója elmondta: „Biztosítani akarjuk, hogy irányított, biztonságos és ésszerű módon fogadjuk az utasokat. Ha a szolgáltatók, azaz a hajótársaságok úgy döntenek, hogy az ügyfeleik számára ezt bevezetik, mi segítséget nyújtunk ebben, és ez azt jelenti, hogy készen állunk az utazási korlátozások enyhítésére. Amíg nem készül egy nemzetközi szabvány, mi így teljesítjük az elvárásokat a koronavírus-járvány csökkentésére."

  Ha az utasok előtt megnyitják a kikötőt, nem csak a termikus képalkotó szkennert vetik be, hanem a személyzet számára is meghozzák a társadalmi távolságtartási intézkedéseket, illetve biztosítaniuk kell a fertőtlenítést a hajókon – írja a Breaking Travel News.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!