Egy család megsérült, miután hajójuk egy bálnával ütközött Alaszka partjainál

Egy négytagú család szenvedett sérüléseket, miután egy hosszúszárnyú bálnával, más néven púpos bálnával ütköztek az alaszkai Juneau partjainál. A család szombaton egy 7 méter hosszú, könnyű alumínium csónakban ült, óránként nagyjából negyven kilométert haladva közvetlenül a part mentén, amikor a bálna a mozgó csónak előtt felbukkant. A hajó vezetője megpróbálta kikerülni az állatot, de a bálna is épp akkor fordult, így végül összeütköztek.

A hatalmas testű állat képes kiemelkedni a vízbőlForrás: Whit Welles/Wikipedia

"A hajó üzemeltetője még képes volt elindítani a csónakot és visszajutni vele a kikötőbe, ahonnan elindultak, majd segítséget hívtak" – mondta a helyi tűzoltóság mentőfőnöke.

A családtagok állapota ismeretlen. A mentőfőnök megerősítette, hogy elég gyakran történnek ütközések a bálnákkal, de erről nem igazán számolnak be a hírek. Szerencsére a személyi sérülések kevésbé gyakoriak. Utoljára – emlékezett rá – 10-12 évvel ezelőtt kellett valakit kórházba szállítani, amikor egy púpos bálna a csónakjának közepén landolt.

Ebben az esetben három embert szállítottak kórházba valamilyen traumás sérüléssel.

A National Oceanic and Atmosphere Administration Fisheries (Nemzeti Óceáni és Atmoszféra Közigazgatási Halászati Bizottság) egy nyilatkozatában kijelentette, hogy a mostani esetben nem egyértelmű, hogy a bálna szenvedett-e sérülést, de a környékről nem érkezett jelentés sérült vagy elpusztult bálnáról – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek