Első alkalommal érkezett Essexbe a világ legnagyobb konténerhajója

Vasárnap a britek sorban álltak, hogy megtekintsék a világ legnagyobb konténerszállítóját, ahogy az először befutott az Egyesült Királyság kikötőjébe. A HMM Algeciras vasárnap fejezte be utazását Kínából Essexbe – Dél-Korea, Hollandia, Németország és Belgium érintésével. A 400 méter hosszú és 61 méter széles hajó különféle árut szállított a thurrocki DP World London Gateway logisztikai cégnek.

A világ legnagyobb konténerhajója akkora, mintha egy atlétikai pályát kiegyenesítenénkForrás: ArnoudNL/Shutterstock

Az előkészületek több mint hat hónappal ezelőtt kezdődtek, amikor a Londoni Kikötői Hatóság  lemodellezte szimulátorral az óriási monstrum érkezését annak érdekében, hogy ezt biztonságosan lehessen végrehajtani. A HMM Algeciras hétfőn indul vissza, amikor is az Egyesült Királyság áruval megpakolt konténereit viszi Kínába, Szingapúron keresztül.

A hajót birtokló HMM hajózási társaság angliai ügyvezető igazgatója, Peter Livey, az első ilyen utat jelentős mérföldkőnek nyilvánította.

Az ilyen méretű hajók lehetőséget és rugalmasságot biztosítanak számunkra, hogy ügyfeleink áruit a megfelelő időben a megfelelő helyre tudjuk szállítani" – jelentette ki.

A DP World UK vezérigazgatója, Ernst Schulze szerint munkatársai elkötelezettsége kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a London Gateway nyitva maradhatott a koronavírus időszaka alatt – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek