Sorra büntetik az óvintézkedéseket megszegő turistákat a tengerparton

Úgy fest, komolyan veszik a görögök a nyár elején kihirdetett óvintézkedéseiket. A helyi rendőrség járőrözést indított a hétvégén Párosz, Míkonosz és Szantorini szigetek turisztikai helyszínein, hogy ellenőrizzék a járványügyi intézkedések betartását. A hatóság emberei külföldi és belföldi törvénysétrőket is megbüntettek.

Nyári hangulat a görög tengerpartonForrás: Pixabay / Készítette: Michelle Maria

Párosz szigetén egy éjszakai klubot 15 napra bezárattak, mert több vendéget fogadtak a megengedettnél. Emellett 3 ezer eurós pénzbírságot is kiírtak a tulajdonosnak. A szigeten ezen a hétvégén 5 turistát is letartóztattak csendháborítás miatt.

Míkonosz szigeten egy olasz turista került rendőri őrizetbe, mivel házibulit szervezett a szálláshelyén, amire több embert hívott meg a megengedettnél. A rendőrök számos tengerparti vendéglátóhelyet is átvizsgáltak, ahol azt ellenőrizték, minden megfelel-e az előírt járványügyi szabályoknak.

A napozó üdülőket sem hagyták ki az ellenőrzések alól: két személyt őrizetbe vettek, akik engedély nélkül süttették magukat a part nyugágyain, amit az illegális elfoglalók előtt nem tudnak fertőtleníteni. További hat turista is büntetéssel végezte, akik túl hangosak voltak a parton.

Csakugyan csendháborításért tartóztattak le három nyaralót Szantorini partjainál - írja a szerb Turistički Svet idegenforgalmi magazin.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek