A tenger fenekén nyílik meg Görögország legújabb múzeuma

Új látványossággal egészül ki Görögország turisztikai kínálata: víz alatti múzeumot nyitnak meg a hétvégén, pontosabban augusztus 1-jén. A látogatók időszámításunk előtt elsüllyedt hajó maradványait nézhetik meg a tenger fenekén. 

Profi búvárokkal és egyedül is merülhetünk - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Defence-Imagery

Ez Görögország első víz alatti múzeuma, amely október 2-ig tekinthető meg, majd téli álomba vonul a következő turisztikai szezonig. A tárlat Alonnisos sziget közelében található, nem messze a lakatlan Peristera sziget partjától - áll a 021.rs cikkében.

A gyakorlott búvárok akár egyedül is belemerülhetnek a tárlat látnivalóiba, de profi búvárok vezetését is igénybe lehet venni. Akik mégsem vállalkoznának a merülésre, de kíváncsiak a tárgyakra, a százarföldön VR szemüveg segítségével járhatják körbe a látnivalókat, vagy megnézhetik ezt az ízelítő videót:

A tenger fenekén pihenő roncsot egyébként Görögország egyik legjelentősebb feltárt emlékének tartják. 1985-ben halászok bukkantak rá. Úgy vélik, egy kereskedelmi hajóról van szó, amely egy vihar során sűllyedhetett el, időszámításunk előtt 425-ben.

A fedélzeten több ezer amfora állt Peparitos és Mendi ősi városok borával, amelyek egykor minőségi italaikról voltak nevesek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek