Ennyi zsebpénzre lesz szükség, ha Görögországban nyaral a család

A szerb Blic napilap számításai szerint amennyiben egy család a görög nyaralásra nem pakol az útra ennivalót, hanem azt a helyi boltokban, vagy gyorsbüfékben vásárolja meg, és a tíznapos nyaralás során legfeljebb egyszer étteremben is ebédel, akkor a pénztárcában legalább 370 eurónak kell lennie - írja a Szabad Magyar Szó.

Görögország, SzantoriniForrás: Pixabay, / Készítette: Russell_Yan

Egy tíznapos egyéni, páros, vagy akár családi nyaralást is meg lehet úszni viszonylag olcsón, úgy, hogy az ember közben jókat is ehet.

A turisztikai irodák és a napokban hazatért turisták beszámolói szerint is a szigeteken magasabbak az árak, de mindössze egy euróval.  

A gyros szendvicsben 2-3,5 euróba kerül, míg a tál nagyságú adagért 5-8 eurót is elkérnek. A legolcsóbb éttermekben egy ebéd 10 euróba kerül, a pizza pedig 5 és 12 euró közötti áron kapható.

A boltokban a kenyér egy euróba kerül, a tej literje 1,1-2,5 euró, a joghurt 2-4 euró. Hat darab tojásért 1,5 eurót kérnek, a felvágott kilója 7-16 euró között mozog. Tésztát 2 euróért lehet venni, a burgonya ára 75 eurócent, a tök pedig 90 eurócentbe kerül.

Egy kiló akciós oldalast kicsivel több, mint 4 euróért lehet megvásárolni, a baromfihús árát pedig 6 euróról akár 4-re is leengedik az akciós napokon. A szuvlaki kilogrammja 5-6 euró körül van, míg a gyorséttermekben egy szuvlaki szendvicsért 2-2,5 eurót kérnek el.

Egy gombóc fagyi 1,5 euróba kerül, az üdítő és a sör ára 2-3 euró körül alakul, a bor pedig akár 20 euró is lehet. Az ásványvíz fél euróba kerül - írja a lap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek