Új funkcióval bővül a Google térkép a koronavírus kapcsán

  Új funkciót kapott a Google Térkép, melynek azok vehetik hasznát, akik külföldre utaznak. A térkép jelöli, hol vannak ellenőrzőpontok, illetve milyen követelményekkel kell számolnunk az utunk során, de arról is értesülhetünk, hogy mennyire forgalmas az az állomás, mely felé éppen tartunk - adja hírül a Travel and Leisure.

  Forrás: Jan Vašek/pixabay.com

  A tömegközlekedésre vonatkozó szabályok és a közlekedési eszközök zsúfoltságáról szóló információk 13 országban lesznek elérhetők, többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Mexikóban, Indiában, Franciaországban és Spanyolországban, vagyis azokon a helyeken, ahol a helyi közlekedési hatóságok részt vesznek a kezdeményezésben.

  A felhasználók statisztikákat is láthatnak arról, mikor szoktak a legforgalmasabbak lenni az állomások, de a valós idejű adatokat is megnézhetik, és összehasonlíthatják az átlagokkal.

  Egyes országokban az egészségügyi központokkal kapcsolatos információk is láthatók lesznek, például, hogy lehet-e náluk tesztelteni. Először Indonéziában, Izraelben, a Fülöp-szigeteken, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban tervezik bevezetni ezt a funkciót.

  A Google egyébként még a járvány idején készített felmérést arról, hogyan változtatta meg az emberek mozgási mintázatait a karantén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!