Mennyire biztonságos most Spanyolország? Erről írt levelet a nagykövet

A napokban több hír is érkezett arról, hogy Spanyolország lekerült a biztonságos úti célok listájáról, és az európai országok egymás után szigorították az innen érkező utazókra vonatkozó előírásaikat. Az aggodalmakra válaszul az ország nagykövete, Anunciada Fernández de Córdova hivatalos levelet írt, melyet szerkesztőségünkhöz is eljuttatott a nagykövetség.

Forrás: David Mark/pixabay.com

Mint a levélből kiderül, az újabb fertőzési gócpontok két Autonóm Közösség területére korlátozódnak, az azonosított fertőzések számának 60%-át ezeken a helyeken tartják számon. A gócpontok megjelenésével a regionális hatóságok gyors és radikális lépéseket tettek. 

Hozzáteszi, hogy az esetek 70%-ában a spanyolországi újabb gócpontok fertőzöttjeinek száma igen csekély, 10 fő alatti. A betegellátás összeomlásának elkerülése érdekében Spanyolország egészségügyi rendszere immár számos egészségügyi stresszfaktor jelzésére alkalmas rendszerrel működik, 1000 lakosra például majdnem 100 elvégzett PCR teszt jut.

Összességében úgy véli, Spanyolország továbbra is biztonságos idegenforgalmi úticél, és a leglátogatottabb turisztikai célpontok az alacsony kockázatviselési index alatt állnak (az utolsó 14 napban 100.000 lakosra kevesebb mint 20 fő fertőzött jutott).

Az utóbbi hetekben a Kanári-szigeteken ez a szám 5,8, a Baleár-szigeteken 8, Andalúziában 11,01, Valenciában pedig 13,29 volt. Az utóbbi 7 napban a Kanári-szigeteken vagy a Baleár-szigeteken egyetlen Intenzív Osztályra került beteget és halálesetet sem regisztráltak.

További információkat a spanyol Egészségügyi Minisztérium honlapján illetve a Konzuli Szolgálat honlapján talál. Ami Magyarországot illeti, Spanyolország még mindig a zöld besorolású országok közé tartozik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek