Koronavírusteszt-központ nyílik Ferihegyen, így a beutazók akár a karantén alól is mentesülhetnek

A koronavírusteszt-központ tervezett nyitását a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport kereskedelmi igazgatója jelentette be. A forgalmi adatok szerint 2012 és 2019 között 90 százalékkal nőtt a légi utasok száma Budapesten, 2020 egészében azonban 56 százalékos visszaesés történt a tavalyi évhez képest.

Amint beteszik a lábukat hazánkba az ide utazók, már a reptéren is tudják majd őket tesztelniForrás: U.A./Baranyi Robert/Budapest Airport/Facebook

Ez azt jelenti, hogy idén 8-9 millió utas érkezhet légi úton Budapestre az előző évi több mint 16 millióval, és a 2020-ra tervezett 17 millióval szemben – írta a turizmus.com.

Júniusban indult meg a lassú növekedés, fokozatosan újranyitottak a járatok, augusztusban már 23 légitársaság 99 desztinációba közlekedtet majd gépeket Budapestről, ami ugyan messze elmarad a 2019. augusztusi rekordszámú, 207 útvonaltól, de pozitív tendenciát mutat. Az idei nyár új úti céljai között található Míkonosz, Szantorini, Menorca, Adu-Dzabi, Dubrovnik és Várna.

A beutazási szigorítások, és az országok színkód szerinti besorolására reagálva a Budapest Airport koronavírusteszt-központot nyit a repülőtéren.

Ezzel az a cél, hogy az érkezők már a határon beszerezhessék a negatív tesztet, és ezzel mentesüljenek a karantén alól. A Budapest Airport jövőre 83 százalékos forgalomnövekedést vár 2020-hoz képest, a rá következő évben pedig további 21 százalékos bővülést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek