Merész környezettudatos terveik vannak a dubrovnikiaknak

  Merész környezettudatos tervekkel rukkolt elő Dubrovnik polgármestere. 2030-ra kizárólag elektromos közlekedési eszközöket vezetne be a városban, sőt Dubrovnik egy részét teljesen forgalommentessé alakítaná.

  Kiiktatják a környezetre káros vízi járműveket isForrás: Shutterstock / Készítette: Dawid Rojek

  A tervek szerint a turistákat és a lakosokat kizárólag elektromos hajók szállítanák, a buszokat szintén elektromosra cserélnék és lehetővé tennék, hogy a helyiek elektromos kerékpárral közlekedhessenek. Dubrovnik egész területét elektromos töltőállomásokkal szerelnék fel, továbbá a forgalom csökkentésének érdekében ingyenessé tennék az e-buszokat is - olvasható a horvát Slobodna Dalmacija hírportál cikkében.

  Ez még nem minden azonban, Gruž városrészt teljesen tehermentesítenék a forgalomtól, mégpedig úgy, hogy földalatti úthálózatot építenének ki, így az autók és buszok nem zavarnák a levegőn sétálókat vagy kerekezőket. 

  A környezettudatos infrastruktúra kivitelezését EU-s támogatásból tervezik megvalósítani. A terveket hamarosan egy bemutató teremben vizuálisan is ismertetik a helyiekkel, ezzel is jelezve elszántságukat és a projekt komolyságát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!