Ingyenes belépőkkel csalogatja a turistákat Dubrovnik

  Ingyenes belépőkkel és kedvezményes szállásárakkal csábítják a turistákat a horvát tengerparti városba, Dubrovnikba. Ezzel próbálják növelni a turisták jelenleg alacsony számát.

  Dubrovnik madártávlatbólForrás: Shutterstock / Készítette: Dreamer4787

  Június 15-től a hónap végéig régi várakba, múzeumokba lehet besétálni belépőjegy vásárlás nélkül. Meglátogathatják a Trsteno arborétumot, a Lazareti látványosságot, a Kulturális és Történeti Múzeumot a Rektor palotájában, a Tengerészeti Múzeumot a Szent János-erődben, a Néprajzi Múzeumot a Rupa magtárában és a Régészeti Múzeum kiállításait a Revelin-erődben, mindemellett a dubrovniki művészeti galériában sem kell belépőt fizetni.

  A város kulturális intézményeiről azt is fontos tudni, hogy új nyitvatartási idővel, 10-18 óráig fogadják a vendégeket.  

  A város szálláshelyein és vendéglőiben is a megszokottnál alacsonyabb árakat kínálnak ebben az időszakban.

  Aki júliusban vagy augusztusban érkezik a városba, lemarad az akciókról, cserébe viszont részt vehet a 71. Dubrovniki nyári játékokon, amely július 10-től egészen augusztus 25-ig tart. Minden generációnak készülnek színházi darabokkal, táncbemutatókkal. A fellépők tíz színpadon mutatkoznak be, igazi fesztiválhangulatot teremtve a régi épületek falai között - írja a horvát HrTurizam.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!