Rio de Janeiróban addig tartanak zárva a strandok, amíg nem lesz oltóanyag

Van egy olyan hely a világon, amely mindenekelőtt hihetetlen strandjairól híres, melyeket a bolygó legszebbjeinek tekintenek. A világhírű Copacabana beachről és Rio de Janeiro-ról beszélünk, egy olyan helyről, amit a város minden pontjáról látható Megváltó Krisztus szobra őriz. 

A világ egyik legszebb partját hosszú időre lezárjákForrás: Jose Guertzenstein/Pixabay

És erre a védelemre most mindennél jobban szüksége van Brazília második legnagyobb városának, és az országnak, mivel a koronavírus-járvány miatt elképesztően magas lett a regisztrált betegek száma. Ennek függvényében Rio de Janeiro polgármestere szigorú döntést hozott.

Rio a világ egyik legkeresettebb úti célja. Minden évben sok turista látogatja, és számtalan látványosságának köszönhetően továbbra is minden típusú utazót vonz, ideértve azokat, akik a strandok, a folklór és a kulturális helyszínek miatt keresik fel. Manapság, viszont a ragyogó kék színben pompázó partszakaszokról a helyieknek és a turistáknak is le kell mondaniuk. A hírt Rio polgármestere jelentette be egy sajtótájékoztatón. Elmondása szerint addig nem nyitja meg újra a város híres strandjait amíg a koronavírus oltóanyagát nem kapja meg a lakosság - olvasható a Siviaggia.it oldalán.

Brazília a koronavírus-járvány egyik komoly áldozata; az óvintézkedések ellenére az országban több mint 1,7 millió koronavírusos beteget regisztráltak.

Miután a városban újra kinyitották a strandokat, szinte pillanatok alatt ellenőrizhetetlenné vált a helyzet. Sokan megsértették a szabályokat, nem tartották be az előírásokat és elözönlötték a partokat. A városi strandokon fiatalok tömegei találkoztak egymással. A polgármester ezért volt kénytelen szigorúbb ellenőrzéseket végezni, és végül újra lezárni a partszakaszokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek