Rio jelképe csodálatos fénybe borult

  Látványosan megvilágították Rio de Janeiro ikonikus Megváltó Krisztus szobrát, hogy Brazília kifejezze együttérzését a koronavírussal fertőzött országok lakosaival. A 38 méter magas szoborra olyan kontinensek és országok zászlóit vetítették, amelyeket a koronavírus sújt. A világbemutató egybeesett egy riói katolikus érsekség által tartott misével, amelyet a vírus áldozatainak tiszteletére rendeztek meg szerte a világon.

  A szobor ahogy Rio felett magasodikForrás: Rafael Rabello de Barros/Wikipedia

  A közösségi média felhasználói, köztük Ilir Meta albán elnök, akinek az országában több mint 60 koronavírus-esetet regisztráltak, olyan jelzőkkel dicsérte a megjelenítést, mint „gyönyörű" és „reményteljes". A Rio Corcovado-hegy tetején ülő Megváltó Krisztus szobra 1931-es befejezése óta uralja a brazil város látképét, és tavaly csaknem kétmillió látogatót vonzott. A koronavírus által elszabadult zavarok közepette azonban a szobrot kedden lezárták a nyilvánosság elöl, és a tervek szerint legalább egy hétig így is marad. Íme, a csodálatos performansz:

  Brazíliában a hatóságok több mint 500 vírusos esetet erősítettek meg, köztük két kormányminiszter is megbetegedett, négy ember pedig meghalt.

  Jair Bolsonaro brazil elnököt, – aki korábban elutasította az új koronavírus elleni óvintézkedéseket, mint "hisztériát" – széles körben bírálták a halálos kitörésre adott hozzáállásáért. Bolsonarón kétszer végezték el a koronavírus-tesztet. Azt mondta, hogy mindkét tesztje negatív lett.

  Ríóban és São Paulóban szerdán este brazilok milliói jelentek meg az ablakaikban, hogy fedők és serpenyők összeütésével tiltakozzanak a kormányuk felelőtlen válságkezelése ellen.

  A Johns Hopkins Egyetem összegyűjtött adatai szerint világszerte több mint 220 000 koronavírus-esetet regisztráltak, ami eddig 9 115 haláleset okozott – írja az Evening Standard.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!