Hamarosan megépülhet Las Vegas első városi parkja

Las Vegas egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megvalósítsa régi álmát, és megépítse az első városi parkját. A múlt héten 2,1 millió dollárért vásároltak meg egy ingatlant a városházával szemben, mely az utolsó, hiányzó láncszem volt ahhoz, hogy elérjék a park tervezett méretét - adja hírül a travelpulse.com.

Las Vegas Strip - illusztrációForrás: pdphoto.org/commons.wikimedia.org

A park a New York-i Central Park mintájára épül majd, a terveken szerepel egy emlékmű a bejáratnál, emellett közterek, és egy több célra használható út is helyet kap majd, amelyen gyalogosok és kerékpárosok is közlekedhetnek, és amely a parkot a közeli látnivalókkal kapcsolja össze.

A park hétköznaponként elsősorban a környék dolgozóinak nyújthat felfrissülést, esténként az itteni lakosokat várják, hétvégén és ünnepnapokon pedig a turistákra is számítanak.

A tervek szerint a terület legalább 1,5 hektárt foglal el, ami persze jóval elmarad a Central Park 840 hektárjától, de akkor is üde színfolt lesz a sivatagi városban, ahol a kulturális élmények, a zene és a művészet mellett különböző sportesemények és társadalmi rendezvények is helyet kaphatnak.

A látogatók kényelmét a padok mellett, kerékpárállványok és tárolóhelyek, biciklikölcsönző, mosdók és kávézó is szolgálják, emellett helyi történelmi emlékek is hozzájárulnak a hangulathoz.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek