Gondatlannak nevezték a polgármestert, aki újra nyitná Las Vegast

Nevadai tisztviselők elítélték Carolyn Goodmannak, Las Vegas polgármesterének szerdán a CNN műsorában tett megjegyzéseit, melyekben újranyitásra hívta fel a kaszinókat és más, nem létfontosságú vállalkozásokat, és azt javasolta, hogy a város tesztként szolgáljon a járvány hatásainak mérésére. Az egyik helyi tisztviselő gondatlannak, veszélyesnek, egy másik pedig kínosnak nevezte az elhangzottakat - derül ki a time.com cikkéből.

Forrás: 272447/pixabay.com

A polgármester azt mondta, hogy a vírusok évek óta jelen vannak, és Las Vegas lakosai kontrollcsoporttá válhatnak, melyen lemérhetik, milyen következményekkel jár a korlátozások enyhítése.

Goodman már hetek óta szónokol a kaszinók és nem létfontosságú üzletek zárva tartása ellen, amit „teljes őrületnek" nevez, mely „megöli Las Vegast".

Míg Goodman azt akarja, hogy újra kinyissanak a kaszinók, arról nem adott útmutatást, hogyan tudják ezt biztonságosan megtenni a létesítmények, miközben gondoskodnak például a kötelező távolság betartásáról. Mint mondta, erre „nekik kell rájönniük", nem ő a tulajdonos.

Amikor azt kérdezték tőle, hogy ő maga belépne-e egy újból megnyílt kaszinóba, habozott. Azt mondta, hogy a családja nem játszik szerencsejátékokat, és amúgy is nagyon elfoglalt. Elutasította azt a műsorban idézett, kínai tanulmányt is, amely azt mutatta be, hogy terjed a vírus egy étteremben. Mint mondta: „ez nem Kína, ez Las Vegas, Nevada".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek