Látványos, drónokkal létrehozott képek világították meg az éjszakai égboltot Szöulban

  Több mint 300 drón vett részt a Han folyó feletti, 10 perces show bemutatása során július 4-én. A lenyűgöző felvételek bevilágították az égboltot. A képeket úgy hozták létre, hogy emlékeztessék az embereket azokra az intézkedésekre, amelyeket a biztonságuk megőrzése érdekében folytatniuk kell.
  A drónok által formált képek arcmaszkokat, az emberek közötti társadalmi távolságtartást, és a kézmosást is megjelenítették.

  Egy nagy KÖSZÖNJÜK felírat is bevilágította az égboltot egy hatalmas rózsaszín szív mellett. A dél-koreai Földügyi-, Infrastruktúra- és Közlekedési Minisztérium szervezte látványos show így igyekezett köszönetét kifejezni az egészségügyi dolgozók számára folyamatos erőfeszítéseikért. De nem csak miattuk készültek ezek a felvételek. Így hálálták meg a lakosságnak is az erőfeszítéseit is a koronavírus terjedésének megakadályozására. A fényjátékot nem hirdetették meg, mert meglepetésként akarták felvidítani a dél-koreaiakat, és mert a hatóságok nem akarták, hogy a nézők tömegesen vonuljanak az utcákra, megfeledkezve a társadalmi távolságtartási szabályokról.

  Megvárták, amíg az égbolt besötétedik az amúgy is gyönyörűen kivilágított Szöul felett - illusztrációForrás: raker/Shutterstock

  A YouTube-ra feltett videó mellé a dél-koreai kormány ezt írta: „Köszönöm az embereknek és az orvosi személyzetnek az erőfeszítéseiket. "Köszönetünket és tiszteletünket fejezzük ki mindazok számára, akik koronavírusos betegségben szenvednek."
  A járvány kezdete óta Dél-Koreában 13 181 megerősített pandémiás fordult elő, és 285 ember halt meg a John Hopkins Egyetem szerint – írja a Daily Mail.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!