Dél-Korea ismét bezárja iskoláit, miután kiugróan megemelkedett a vírusos esetek száma

Dél-Koreában több mint 200 iskolát kénytelenek bezárni néhány nappal azután, hogy újból megnyitották. Múlt szerdán diákok ezrei tértek vissza a tanintézményekbe, amikor az országban megkezdték a vírus korlátozásának enyhítését. De mindössze egy nappal később 79 új esetet rögzítettek, ami az elmúlt két hónap legmagasabb napi megbetegedéses számát mutatja. Az esetek többsége Szöulon kívül fordult elő.

Dél-Koreában a diákok a suli helyett ismét otthonaikban kénytelenek tanulni - illusztrációForrás: Phương Trần/Pixabay

A Korea Times szerint Szöul 117 iskolájában elhalasztották az újbóli megnyitást. A „vírus melegágya" Pucshon, Szöul egyik peremvárosa, ahol összesen 251 iskolát kénytelenek bezárni. A városában található raktárt az ország legnagyobb e-kereskedelmi cége, a Coupang üzemelteti. A tisztviselők szerint a létesítményben nem tartották be a fertőzésellenes intézkedéseket. Az egészségügyi tisztviselők a koronavírus nyomát mutatták ki a munkavállalók cipőin és ruháin. Egy szöuli hallgatónak az édesanyjáról – aki a Coupang raktárában dolgozik – kiderült, hogy fertőzött.

A nyilvános parkok és múzeumok Szöulban és környékén már bezártak, a vállalkozásokat pedig arra ösztönzik, hogy rugalmasabb munkaidőt vezessenek be a dolgozóik számára, és az embereket ismét felkérték, hogy kerüljék a tömeges összejöveteleket.

Dél-Korea ez év elején szenvedte el a vírus kitörését, de úgy tűnt, hogy a kiterjedt nyomonkövetési, tesztelési és kezelési programnak köszönhetően a vírust ellenőrzés alá tudta vonni. Az utóbbi hetekben azonban újabb, nagyszámú megbetegedéses esetet jelentettek az országban – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek