Időkapun keresztül láthatjuk a jövőt Szöul egyik történelmi épületében

    A Space Popular dizájn csoport videó installációt helyezett el Szöulban. Ami a csavar a történetben, hogy a hatalmas, ajtóra emlékezető képernyőt egy történelmi épületben, pontosabban egy kapuban helyezték el. Az installáción a nézők a múlt és a jövő képeit láthatják.

    Múlt és jövő találkozásaForrás: Roh Kyung/Space Popular/Dezeen

    Angolul Gate of Bright Lights a címe a projektnek, melyet a járókelők szabadon megnézhetnek. A képernyő a Gwangmyeongmun kapuban kapott helyet a Deoksugung palotánál. Az installáción egy ajtó jelenik meg, mely időnként kinyílik, majd újra bezárul, hogy valami egészen új képet mutasson, amikor ismét kinyílik, írja a dezeen.

    Mutatja a száz évvel ezelőtti múltat, aztán bezárul, hogy egy internetes térben találja magát a néző. Valamiféle párhuzamot is keresnek ezek a képet, vagyis az egykori uralkodócsalád palotájába vezető kapuk fontosságát ahhoz hasonlítják, ami a mai kor emberének egy internetes platformra való belépés jelent. Mindkettő nagy fontossággal bírt és bír, de a körülmények tökéletes megváltoztak az idők folyamán.

    „Mindenki valamiféle ura a saját internetes platformjának, azaz palotájának, és ezek azok a felületek, ahol ma az életünket éljük. Csak az egykor gazdag díszített kapuk helyét ma linkek, ikonok és grafikai megoldások vették át" – mondta az egyik ötletgazda.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!