Ez a sziget csak a milliárdosoknak nyitja meg a határait

Meneküljön a világjárvány elől a paradicsomba! Így szól a miniszterelnök invitálása, aki arra törekszik, hogy VIP-ket csábítson az országba a megrongálódott gazdaság helyreállítsa érdekében, amely nagymértékben függ az idegenforgalomtól. A hónapokig tartó, szigorú lezárások, illetve a teljes határzár után Fidzsi nyitva áll - legalábbis a milliárdosok számára – írja a The Guardian.

Ilyen és ehhez hasonló parmenti luxusresortokat kínálnak menenedékként a milliárdosoknak FidzsinForrás: Maksym Kozlenko/Wikipedia

A miniszterelnök, Frank Bainimarama bejelentette, hogy az ország „VIP-ket" vár, hogy helyreállíthassák a Fidzsi-szigetek lebénult, turizmusfüggő gazdaságát. Hogyan képzeli mindezt el? „Ha egy milliárdos a saját repülőjével érkezik, hogy kibéreljen magának egy szigetet, és több millió dollárt fektet be folyamatosan a Fidzsi-szigetekbe; illetve, ha az összes szükséges egészségügyi óvintézkedésnek eleget teszi, és viseli az ezzel járó költségeket, akkor új otthonra lehet, hogy elkerülje a koronavírus-járványt" – írta a miniszterelnök egy rendkívül őszinte Twitter-bejegyzésében.

Bainimarama szerint az ország üdvözölné azokat a hajóval érkező utazókat is, akik hajlandóak lennének 14 napot a tengeren vagy ezt az időt a Fidzsi-szigeteken, egy karanténban eltölteni.
"Már van egy csoportunk, akinek tagjai hamarosan érkeznek" – mondta az ország főügyésze, Aiyaz Sayed-Khaiyum. „Körülbelül harminc főről van szó van, és egy nagyon ismert cégtől jönnek. Magángéppel érkeznek, aztán átszállnak a hidroplánra, majd elmennek a szigetre, és ott maradnak három hónapig."

A Fidzsi-szigeteki Köztársaság számos szigetén el lehet rejtőzni, amelyek valóban paradicsomi állapotokat idéznekForrás: Isderion/Wikipedia

A Fidzsi-szigeteken csak 18 megerősített koronavírusos esetet találtak, melyek közül egyik sem volt halálos kimenetelű, illetve három hete egyetlen új fertőzöttet sem regisztráltak. A Fidzsi-szigetek GDP-jének mintegy 40 százalékát a nemzetközi turizmus generálja, és bár az ország eddig elkerülte a koronavírus miatti egészségügyi krízist, a nemzetközi határok bezárása megbénította a gazdaságot, és felemésztette a háztartások jövedelmét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek