Az apró szigetország reptere július 1-től kinyit, és úgy tűnik, mi is odautazhatunk

2020. július 1-jétől újraindítják a Máltáról induló és oda tartó kereskedelmi járatokat. Az első úti célok csoportja, amelyek újból megnyitásra kerülnek: Németország, Ausztria, Szicília, Ciprus, Svájc, Szardínia, Izland, Szlovákia, Norvégia, Dánia, Magyarország, Finnország, Írország, Litvánia, Izrael, Lettország, Észtország, Luxemburg és Cseh Köztársaság. A későbbiekben további desztinációk felé is nyitnak majd, amint az egészségügyi hatóságoktól arra engedélyt kapnak.

Málta nemzetközi repülőtereForrás: The Gentle/Wikipedia

Julia Farrugia Portelli, idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter elmondta, hogy a korlátozó intézkedések megszüntetését az elmúlt hetekben az egészségügyi hatóságokkal együtt alaposan
megvizsgálták, és ez biztonságot jelent az embereknek, miközben a döntés adta lehetőség fenntartja a gazdaságot és az idegenforgalmat.

A Máltai Idegenforgalmi Hatóság (MTA) elnöke, Dr. Gavin Gulia kijelentette: „Az elmúlt két és fél hónapban a turizmus és vendéglátóipar szerte a világon példátlan kihívással szembesült. Most, hogy sok országban javul a helyzet, és végre meg tudjuk nyitni a határainkat, óvatos optimizmussal tekintünk a következő hetekre és hónapokra. Miközben megtesszük az összes szükséges biztonsági óvintézkedést, bizalommal lépünk tovább, ebbe a fontos, következő fázisba."

A csodálatos szigetország hamarosan megnyitja kapuit, ahova első körben már mi magyarok is utazhatunk - illusztrációForrás: Michelle Maria/Pixabay

Az MTA vezérigazgatója, Johann Buttigieg elmondta: „Az a kijelentés, hogy a máltai nemzetközi repülőtér – a szigetország elsődleges kapuja a világ felé – újból megnyílik, alapvető jelentőségű mindannyiunk számára az idegenforgalmi ágazatban, és lelkesedéssel üdvözöljük."

Carlo Micallef, az MTA vezérigazgató-helyettese és marketing igazgatója elmondta, hogy a világjárvány csúcspontjában, amikor a nemzetközi utazás leállt, ők gondoskodtak arról, hogy a máltai szigetek továbbra is a figyelem középpontjában maradjanak a potenciális utazók körében. Ennek eszköze az „Álmodj Máltáról most ... látogass el később" című kampányuk volt. A repülőtér megnyitásával most elkezdhetik felhívni partnereik és ügyfeleink figyelmét arra, hogy az álmodozás időszaka véget ért, és eljött a valós látogatások ideje. Ez persze nem egyik napról a másikra fog megtörténni, és nem mindenhonnan azonnal, de ez egy fontos első lépés, amelyet a szakma és a nagyközönség is alig vár.

Az Európai Bizottság, a Brit Nemzetközösség, az Egészségügyi Világszervezet, az Egyesült Nemzetek Turisztikai Világszervezete és mások is elismerték Málta kitűnő teljesítményét a koronavírus elleni harc területén. Számos cikkben és befolyásos kiadványokban beszámoltak Máltáról, mint az egyik legbiztonságosabb országról, amelyet ajánlott és érdemes lesz meglátogatni a járvány után – tudtuk meg a Máltai Turisztikai Minisztérium és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal közös sajtóközleményéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek