Nő a kereslet a magánszigetek iránt

Bár a legtöbb utazás szünetelt a koronavírus-járvány miatt, a magánszigetekre növekvő igény mutatkozik ebben az időszakban. Mint Chris Krolow, a 800 szigettel rendelkező ontariói Private Islands ingatlanügynökség igazgatója elmondta, az elmúlt időszakban naponta 150 megkeresése volt, szemben a korábbi körülbelül 100-al - derül ki a CNN cikkéből.

Sziget a BahamákonForrás: Ralph Häusler/pixabay.com

Ezek a potenciális ügyfelek elsősorban az Egyesült Államokból és Kanadából származnak, és a karibi és közép-amerikai szigetek iránt érdeklődnek. "Olyan helyet keresnek, ami könnyen megközelíthető, tehát Ázsia és a csendes-óceáni térség nem igazán jön szóba" - mondja Krolow.

A saját tulajdonában lévő, belizi korallzátonynál található Gladden-szigetre érkező foglalások száma is a privát szféra iránti növekvő igényt szemlélteti. Bár a sziget mindig is népszerű volt, az év hátralévő részére már majdnem teljes egészében lefoglalták a járvány hatására.

Az egy hektáros, türkizkék óceánnal körülvett területen négy ember szállhat meg, a foglaláshoz hajó és négy fős személyzet is jár, akik a szomszédos szigeten élnek. Az all inclusive éjszakai tartózkodás két fő részére 3695 dollártól indul.

Mint Krolow mondja, a szigetbérlés gyakoribb, mint a vétel. Egy kicsiny, nomád kanadai sziget 50 000 dollárnál kezdődik, míg egy több ezer hektáros, jól felszerelt karibi villás terület akár 150 millió dollárt is érhet. A szigeteken történő építkezés engedélyhez kötött, egyébként maga a folyamat nem különbözik egy ház megvásárlásástól. A karibi térségben egyébként a Bahamák a legnépszerűbbek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek