Nem kell útdíjat fizetni ezen a horvát hídon

  Június 15-től nem csak a Dubrovnikiak rukkoltak elő turistakedvezményekkel, hanem a horvát Közlekedési és Infrastruktúraügyi Minisztérium is. Azt a döntést hozták meg, hogy szüneteltetik az úthasználat megfizettetését a Krk-szigetet és a szárazföldet összekötő hídon - írja a szerb 021.rs

  Ezen a hídon lehet megközelíteni a Krk-szigetetForrás: Shutterstock / Készítette: sembler

  Hétfő óta nem üzemelnek a híd útidíját beszedő kapuk, tehát a turisták bérmentesen kelhetnek át a Krk üdülőhelyeire vezető hídon. Korábban a Krk híd úthasználatát csak a szigetre tartóknak kellett fizetni, visszafelé már nem voltak fizetőkapuk. Az útidíj mintegy 35 kunába került.

  A járművek továbbra is két forgalmi sávban használhatják a Krk-hidat, amely 1430 méter hosszú és a legmagasabb pontján 390 méter magas. Kraljevicától indul, egy megállót tesz a Sveti Marko szigeten, majd tovább haladva éri el a Krk szigetet. Ma a Krk híd a Krk sziget és a Kvarner régió jelképeként is ismert.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek