Hatalmasat zuhantak a szállásárak a horvát Adrián

A járvány-helyzet után éledező turistaszezon, nem csak Horvátország egyik legnépszerűbb nevezetességénél hozott jelentős kedvezményeket, hanem a privát tengerparti szálláshelyeken is – tudtuk meg a szerb N1 hírportál híréből

A gyönyörű Hvar is lejjebb adott az áraibólForrás: Shutterstock / Készítette: Dreamer4787

A szerb sajtó értesülése szerint jelentős árcsökkenés figyelhető meg a szálláshelyeken a tavalyi borsos árakhoz képest. Míg tavaly a legolcsóbb apartmanokért is elkértek negyven eurót, most ez az ár a drágább szálláshelyek közé sorolható.

Aki 2019-ben előszezonjában érkezett Horvátországba, átlagosan 40 és 100 eurót hagyott ott egy éjszakáért, míg főszezonban 60 és 200 euró között mozogtak az apartmanok díjai. Ellenben most az előszezonban már 25 euróért is lehet foglalni, és a drágább magánszállások sem igazán haladják meg a 45 eurót.

Aki a főszezonra tervezi a nyaralást, az is talál 45 eurós szállást, de a drágább helyek is 70 euró körül mozognak.

Hogy konkrét helyeket is említsünk, Pagon egy öt személyes apartman 25-30 euróba kerül elő- és utószezonban, főszezonban pedig 50 euró, Hvaron 2-6 személyes apartmanokat adnak ki 40 euróért a nyár elején, míg a legmelegebb hónapokban 70 eurót kérnek el. Makarska központjában 25 eurós szálláshelyeket kínálnak, de a nyár kellős közepén is lehet találni 50 eurós szálláshelyeket – írja a szerb lap.

Az alacsony árak oka, hogy a helyiek ezt az egy lehetőséget látják az idei turizmus megmentésére. Ennek függvényében a kompárak tervezett drágítását is elhalasztották, valamint kecsegtető kedvezményekkel rukkolnak elő népszerű szigetek is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek