Tíz éve keresték a kincsekkel teli ládát a Sziklás-hegységben, most egy szerencsés állítólag rálelt

Az Észak-Amerikában található Sziklás-hegységben egy Forrest Fenn nevű régiséggyűjtő több mint egy évtizede elrejtette egy bronzládát, és kincsvadászatot rendezett az embereknek. Annyi aranyat, ékszert és egyéb értéket helyezett el a ládában, amelyek összege meghaladja az 1 millió dollárt, azaz nagyjából 300 millió forintot ér. Emberek ezrei kezdtek kutatni a kincsek után, sokan a munkájukat is feladták miözben felélték a megtakarításaikat, négy ember pedig az életével fizetett a keresésért – írja a BBC.

Tíz éve hevert a 20 kilós láda a hegy aljnövényzetébenForrás: Stephan/Gorgo/Wikipedia

A megtalálót Fenn 2010-ben megjelent önéletrajzában fellehető 24 soros verse vezette el a pontos helyre de még most sem lehet tudni, hol lapult a 20 kilós láda.

A csillagos ég alatt, az erdő buja növényzete alatt volt, és soha nem mozdítottam el onnan, ahová több mint 10 éve elrejtettem" – mondta a most 89 éves, Új-Mexikóból származó milliomos egy nyilatkozatában. 

Arra a kérdésre, hogyan érezte magát a kincs megtalálásának hírétől, Fenn elmondta: "Nem is tudom, örülök is, és szomorúnak is érzem magam, mert a hajsza véget ért."

Fenn úr azt is elmondta, hogy a ritka aranyérmék és antik ékszerek mellett a 20 kg-os láda a Kolumbusz korszak előtti állatok szobraival, őskori aranyból készült tárgyakkal és jádekőből faragott ősi, kínai arcokkal volt megtöltve. 

Hozzátette, hogy nem ismeri személyesen azt az embert, aki megtalálta a kincset, a férfi amúgy sem szeretné, hogy a nevét nyilvánosságra hozzák, de egy fénykép elküldésével megerősítette az állítását, miszerint nála van a láda.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek