Egy amerikai kislány alapítványt hozott létre, hogy megajándékozhassa a többi gyereket

Egy tízéves amerikai tanuló, Chelsea Phaire a Connecticuti állambeli Danburyből, több mint 1500  rajzeszköz-csomagot küldött menedékhelyeken és nevelőotthonokban élő gyerekeknek, hogy felvidítsa őket. A készleteket – amelyek színes papírt, kifestőkönyveket, színes ceruzákat, filctollakat és egyéb papírírószereket tartalmaznak – a Chelsea és szülei által alapított Chelsea's Charity szervezet ajándékaiként küldték szét az Egysült Államokban.

Chelsea sok gyereknek segített abban, hogy terápiás jellegel "kirajzolhassák magukból" a fájdalmat - illusztrációForrás: klimkin/Pixabay

"Hét éves korától könyörgött nekünk Chelsea, hogy vágjunk bele egy jótékonysági tevékenységbe" – mesélte Candace Phaire, Chelsea anyja. "Annyira kitartó volt, minden hónapban rákérdezett, így mikor 10 éves lett, úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy a szándékát komolyan vegyük."

Chelsea 2019. augusztusában, a születésnapján indította el a Chelsea jótékonysági szervezetet, amikor megkérte szülinapi partiján résztvevő vendégeit, hogy ajándékok helyett rajzeszközöket adományozzanak. A partit követően Chelsea az első 40 rajzeszköz csomagot egy New York-i hajléktalan menedékhelyre vitte.

Innentől a szülei is beszálltak a gyűjtésbe, és azóta minden alkalommal, amikor elegendő adományt kapnak, becsomagolják és személyesen átadják a gyerekeknek. Chelsea és édesanyja csupán az első öt hónapban közel 1000 készletet küldött gyermekeknek hajléktalanszállókra, nevelőotthonokba, menhelyekre és hátrányos helyeken lévő iskolákban.

A világjárvány előtt Chelsea az édesanyjával utazott az országban, hogy személyesen találkozhasson a gyerekekkel, és még néhány rajzzal kapcsolatos tanáccsal is ellássa őket. Március óta az iskolák bezártak, azóta elpostázzák a csomagokat, így a család több mint 1500 készletet küldött szét az Egyesült Államok 12 államának iskoláiba, menhelyeire és gyermekotthonaiba.

"Nagyon jól érzem magam, tudván, mennyire boldogok, amikor megkapják a művészeti készletüket" - mondta a Chelsea a CNN-nek.

Amikor Chelsea 8 éves volt, elvesztett egy szívéhez nagyon közel álló személyt. Ekkor fordult a hobbija, a rajzolás felé, ami egyben terápiaként is szolgált számára. Tudja, hogy más gyermekeket is érnek traumák, és ez arra ösztönözte a kislányt, hogy másoknak is segítsen megbirkózni az érzéseikkel a művészeten keresztül.

A James Storehouse nonprofit szervezet, amely nevelőgondozásban élő gyermekeket támogat, szintén részesült Chelsea adományaiból. "Nagyszerű kiegészítés volt ez az adomány, így a gyermekek és a fiatalok kreatív lehetőséghez jutottak az érzelmeik feldolgozására az élet ilyen traumatikus időszakában" – mondta az intézmény igazgatója, utalva a koronavírus okozta lezárásokra. Chelsea készletei sok gyermek számára áldást jelentett – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek