Ázsia legzárkózottabb országa egyelőre továbbra sem fogad turistákat

A világ országai eltérő álláspontot képviselnek abban, hogy mikor és hogyan lehetne újra megnyitni a határaikat a külföldi vendégek számára. Most Bhutánban is – ahol nem csupán anyagi javakban, hanem a boldogságban mérik az emberek életszínvonalát – felvázolták a turizmussal kapcsolatos terveiket. A Himalája lábánál fekvő, eldugott országában egyelőre nincs meghatározott időpont, mikor tehetik be a lábukat ismét a turisták. Egyelőre boldogok, hogy csak korlátozott számú koronavírus esettel találkoztak, amelyeket a helyiek nem kaptak el, emberveszteség sem történt, és szeretnék, ha ez így is maradna.

Az apró ázsiai országba eddig sem engedtek be sok turistát, a járvány miatt most még egy ideig pedig senki nem léphet beForrás: Zoltán Szabó, Pixabay

Dorji Dhradhul, a Bhutáni Idegenforgalmi Tanács főigazgatója elmondta: „Reménykedünk a turizmusunk gyors újraindításában és az országunk újbóli megnyitásában is, amit a pozitív globális fejleményekhez alakítunk. Ezért még nem határoztuk meg az újbóli megnyitás időpontját."

Bhután csak az 1970-es években nyitotta meg kapuit a külföldi turisták előtt és mindig is célja volt a tömegturizmus elkerülése. Exkluzív élményt nyújtanak a turistáknak a tömeg kizárásával, és a fenntartható turizmusra törekednek.

„Ennek fényében úgy gondoljuk, hogy a turizmus újraindítása Bhután felé valószínűleg könnyebb lesz, mint más utazási célpontok számára" – tette hozzá. 

Amint újból megnyitják a határokat, az Egészségügyi Világszervezet és az Egészségügyi Minisztérium által meghatározott biztonsági intézkedéseket alkalmazzák ott is. Az érintkezéskövetési alkalmazás már országszerte használatban van. Jelenleg a nemzetközi határok le vannak zárva, kivételt csak az alapvető áruk mozgása és a bhutáni tengerentúli lakosok hazatelepítésekor tesznek. Bhután a mai napig 21 napos karantént rendelt el, míg más országokban 14 napos karantént alkalmaznak. A bhutáni Turisztikai Tanács fontlóra vette, hogy a jelenlegi krízis kiküszöbölésére wellness utazási élményeket kínál majd, ahol az emberek gondolkodhatnak, relaxálhatnak és pihenhetnek – írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek