Ázsia művészete ihlette étterem nyílt Londonban

Élénkzöld féldrágakövekkel kirakott padló, virágmintás selymek, az utcáról is látható sárkánnyal díszített mennyezet és antik arany bárpult a legkiemelkedőbb design elemei a londoni Ázsia stílusú The Ivy Asia étteremnek.

A Szent Pál katedrálisra néző vendéglő tervezői egy olyan enetriőrt szerettek volna létrehozni, ami izgalomba hozza a vendékeket, attól a pillanattól fogva, hogy belépnek" – írja a Dezeen. Bár mi csak a képeket láttuk, így sem tudunk betelni a színek és a díszítés gazdagságával.

A brasserie típusú, azaz fesztelen stílusú, egytálételeket felszolgáló étterem az Anglia-szerte megtalálató The Ivy Collection lánchoz tartozik. Ez utóbbit azért hozták létre, hogy hozzáférhetőbb alternatívát kínáljon az eredeti, 1917-ben megnyílt The Ivynek, ahova jórészt a hírességek, és a londoni művészvilág krémje jár. A japán díszítőelemekben gazdak The Ivy Asia az első Ázsia által inspirált étterem a láncban; étlapján a különféle koktélok mellett Ázsia konyhája ihlette ételek szerepelnek.

Belső kialakítását a The Ivy Collection design csapata az Adam Ellis Studioval közösen "szépre, kísérletire és immerzívre" tervezték.Az egyik legmerészebb ötlet, hogy az eleve élénk színű zöld féldrágakövekből kirakott padlót alulról megvilágították, így az neon fényt bocsájt ki. A stílus vonalán haladva a székek is a drágakövek színeit idézik, a félköríves ülőpadokat pedig virágmintás selyemkárpitokkal vonták be. A színek kavalkádjához arany színű italos pultot választottak, ami fölé az Ázsia hagyományos építészetére jellemző hullámos tetőt képzelték el.

Hokusai: Sárkánywikipedia

A designerek ügyesen kihasználták, hogy az emeleten lévő étterem mennyezetét az épület mellett elhaladó járókelők is látják, és két, 35 méteres sárkány rajzával borították be. A falakat felül arany levelekkel dekorált szénfekete csempékkel, alul pedig 18. századi japán művészek – Utagawa Hiroshige és Katsushika Hokusai – grafikái által inspirált képekkel díszítették. Ez utóbbiak szereplőit, hogy kitöltsék a hatalmas tereket, az életnagyságúnál nagyobbra tervezték, majd bonyolult díszítésű selymekbe öltöztették. A 12 láb magas szamurájszobrok és az apró levelű fák tovább fokozzák az ázsiai hangulatot.

További információt az étterem honlapján talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek