Toplista: ezekben az országokban a legkisebb a járvány kockázata

Megjelent egy toplista amely a biztonságosabb országokat rangsorolja, vagyis azokat, ahol a legkisebb a fertőzésveszély. Jelenleg a legkisebb kockázat Svájcra vonatkozik, a legkaotikusabb állapot pedig a dél-szudáni térségben van a Forbes magazin híre szerint.

A svájci fővárosban kicsi a fertőzés kockázata a felmérés szerintForrás: Shutterstock / Készítette: gowithstock

A lista első tíz helyezettje Svájc után Németország, Izrael, Szingapúr, Japán, Ausztria, Kína, Ausztrália, Új-Zéland és Dél-Korea. Magyarország nem sokkal maradt le a legbiztonságosabb országokról, 18. helyen áll a ranglistán.

A szomszédos országok közül Szlovénia a 32. helyet foglalja el, Horvátország 36., Szerbia 54., Románia 57., míg Szlovákia 59. a listán.

Mivel Montenegróban is nyitott határral várják a magyar turistákat, érdemes megemlíteni, hogy ez az ország, annak ellenére, hogy versenyben áll a vírusmentes desztináció címért, csak a 42. helyet érte el a Forbes cikkében alapul vett felmérés alapján.

A kutatást egy hongkongi székhelyű kutatócsoport tette közzé, és különféle paramétereket figyelembe véve készítette el a ranglistát: a karantén bevezetésének hatékonyságát, a fertőzött személyek megfigyelését és kimutatását, az egészségügyi rendszer felkészültségét és a kormányzás hatékonyságát is a szempontok között említik. A teljes, 100 országból álló ranglistát ide kattintva találja meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek