Ezek lettek idén a világ legzöldebb városai

A Tourlane utazástervező és - foglaló oldal listát adott ki arról, mely városok a legalkalmasabbak a fenntartható vakációra. A rangsor hat kontinens 50 települését foglalja magában. A városokat nyolc kategória alapján értékelték: vonat- és tömegközlekedés, az autók valamint a zöldterületek aránya, helyiek és turisták aránya, levegőminőség, megújulóenergia-használat és újrahasznosítás - derül ki a traveldailynews.com cikkéből.

A charlottenburgi park BerlinbenForrás: bheyner/pixabay.com

A versenyből Berlin került ki győztesen, majd Bécs és München következik. Az első tízben szerepel még London, Prága, Rotterdam, a kínai Sencsen, Hamburg, Zürich és Budapest is.

Emellett a felmérés más tanulságokkal is szolgált: vonatközlekedés szempontjából például az európai városok teljesítettek a legjobban, míg Afrika, Ázsia és Dél-Amerika városai az autómentesség terén kiemelkedőek.

Európa városaiban van a legtöbb zöld terület és a legtisztább levegő, míg a megújuló energia mindenhol népszerű, Afrika, Óceánia, Dél-Amerika, Észak-Amerika és Európa is képviselteti magát e kategória legjobbjai között.

A szelektív hulladékgyűjtés terén a német városok vezetnek, a kategória első öt helyét elfoglalva. A tömegközlekedés terén az angol nyelvű városok viszik a prímet.

Európa 29 városával a legjobban reprezentált kontinens a listában, őt követi Ázsia a maga 6 városával, majd Észak-Amerika következik öt, Dél-Amerika pedig négy várossal. Afrikából három, Óceániából pedig két település szerzett helyet.

Tokió az idei rangsor legnépesebb városa 37 millió lakosával, Reykjavík pedig a legritkábban lakott, körülbelül 123 000 lakóval.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek