Műholdas adatokkal szemlélteti a járvány hatását egy új európai weboldal

  A felhasználók egyebek között a légszennyezettség, az ipari termelés és a közlekedési aktivitás állapotának adataira kereshetnek rá az angol nyelvű oldalon, mely az ESA (Európai Űrügynökség) földmegfigyelő programjának keretében jött létre - derül ki az MTI híréből.

  Forrás: race.esa.int

  Josef Aschbacher, az ESA földmegfigyelő programjainak igazgatója a weboldal elindítását megelőző online sajtótájékoztatón elmondta, hogy mesterséges intelligenciát is alkalmaznak a műholdas felvételek elemzéséhez.

  A német Volkswagen vállalat wolfsburgi gyára esetében például a személyzeti parkolókban álló járművek számának monitorozásával becsülik meg, hogy milyen szinten folyik a munka az üzemben.

  A felhasználók ráközelíthetnek az egyes műholdfelvételekre, és össze is hasonlíthatják a különböző időpontokban készült képeket a rendszerben, mely a Rapid Action on Coronavirus and EO (RACE) nevet kapta. Az oldal itt található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!