Az állatkert szerint hamisak a fotók, amelyeken vadállatok portyáznak a városban

  A közösségi médiában keringő hírek szerint állítólag vasárnap este, miután betörtek a Chicagói Lincoln Park Állatkertbe, az utcákon orrszarvúak és zsiráfok portyáztak. Van, aki állítólag tigrist, zsiráfot és vaddisznót fotózott városi környezetben. A Twitteren körbejáró fotók ellenére a Lincoln Park Állatkert azt állítja, hogy egyetlen állat sem szökött el tőlük.

  Az állatkert szerint minden álatuk hiánytalanul és biztonságban vanForrás: chascarper/Wikipedia

  "A Lincoln Park Állatkertben minden állatot a helyén találtak és biztonságban vannak. Tegnap este nem történt behatolás, lopás vagy egyéb incidens" – állította az állatkert egy hétfői tweet bejegyzésben. "Az interneten keringő képek, amelyek állítólag az állatkertünk állatait ábrázolják, ahogy kiszöktek, hamisak."

  Időközben a kaliforniai Oaklandben a rendőrség bejelentéseket kapott egy tigrisről az Oakland Állatkert közelében. "Ha valaki látja, hívja a 911-t," írta Alameda megyei seriff irodája vasárnap késő este a Twitteren. Utána mindössze 12 perccel később a seriff irodája ismét tweetelt: "Az összes tigris megvan az Oakland Állatkertben. Ellenőrizték és megerősítették a hírt."

  Miközben a két város állatkertjének egyetlen lakója sem sérült meg, az Egyesült Államokban elszabadult a George Floyd halála miatti tiltakozási- és erőszakhullám – írja a CNN.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!