Visszatérhetnek a város jelképei Velence tiszta vizű csatornáiba

Pár hete még az volt a hír (és néha álhír is), hogy a csatornákkal keresztezett városokban annyira megtisztult a víz, hogy visszatértek beléjük a régen elvándorolt állatok. Az ilyen városokon belül nagy számban láttak delfineket is a sétálgatók. Most azonban újra indul a mindennapos élet, így Velencében ismét járhatnak a vízi taxik, vagyis a gondolák. 

A kék-fehér csíkos pólót és az éneklést most felváltotta a taxis munkaForrás: Aleks Marinkovic / Unsplash

A közösségi médiában olvasható hozzászólások alapján sokan örülnek az újraindulás eme jelének, mások viszont sajnálják, hogy a tiszta vizek és a "hazatalált" állatok élőhelyeit ismét elfoglalják az emberek. A harmadik véleménycsoport pedig reménykedik, hogy ez a nagy, pár hét alatt bekövetkezett tisztulás ráébresztette az embereket arra, hogy egy ilyen városban is lehet odafigyelve, tisztábban együtt élni a természettel.

Velence egyébként még nem nyitott meg a külföldi turisták előtt. A gondolák egyelőre csak a helyiek szállítására szolgálnak; jelenleg ténylegesen taxiként működnek. A kormányosok kesztyűben és arcmaszkban végzik a munkájukat, a hajókban pedig még felragasztott matricák is segítik a megfelelő távolság betartását.

A város tanácsosa szerint, a gondola-szolgáltatás visszaállítása az első lépés annak érdekében, hogy Velence élete újraindulhasson.

De a nyitás ellenére a biztonságra még mindig nagy hangsúlyt fektetnek a városban - olvasható a Lonely Planet oldalán. Az egészségügyi dolgozók minden új utas előtt fertőtlenítőszerrel lepermetezik az ülőfelületét a hajóknak. A gondolákat pedig csak helyiek használhatják egészen addig, amíg Olaszország június 3-án meg nem nyitja a határait az Európai Unió polgárai előtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek