Kiderült, tényleg járt-e hattyú és delfin Velencében

  A napokban több, kedves állatos hír is felröppent, mely azt hivatott illusztrálni, hogyan nyeri vissza a természet, ami őt megilleti, míg az emberek visszahúzódnak megszokott tevékenységeiktől. Láttuk, hogy Velencébe visszatértek a hattyúk, sőt, a delfinek is, egy kínai faluban, Yunnanban pedig elefántok részegültek meg a kukoricabortól. Ezeknek a szívmelengető és szórakoztató híreknek csak egyetlen szépséghibájuk van: az, hogy nem igazak - rombolja le illúzióinkat a National Geographic cikke.

  Forrás: mikakaptur/pixabay.com

  Hattyúk ugyanis eddig is éltek Buranó csatornáiban, ahol a közösségi médiát bejárt képek is készültek. A posztoló ezt nem tudta, csak valami szívmelengetőt akart kitenni, amit valljuk be, ezekben az embert próbáló időkben meg is értünk. Velence vizei egyébként tényleg tisztábbak lettek, ennyi hírértéke tehát valóban van a posztnak.

   A velencei delfinekről készült képek egy része eltűnt már a közösségi médiából, miután kiderült, hogy a fotók valójában Szardínián, Cagliariban készültek, ahol nem is annyira ritka vendégek a delfinek.

  Az elefántos anekdota körül már sokkal több a homály. A helyi hatóságok ugyan cáfolták a történetet eredeti formájában, és annyit elmondtak, hogy egy elefántcsorda tört be Manamai faluba, élelem után kutatva és károkat okozva a helyiek otthonaiban, azt nem tisztázták, valóban ittak-e alkoholt az állatok, és hogy a képen valóban részeg elefántok láthatók-e.

  Ezek a jelenségek mindenesetre rávilágítanak arra, hogy milyen könnyen és gyorsan terjednek a pletykák. Egy 2016-os kutatás azt is megállapította, hogy az álhírek terjedése hasonló mintázatot követ, mint a járványoké.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!