Idén nyáron is bőven válogathatunk a horvátországi szállások között

Az elmúlt hétvégére mindegy 133 hotel és 65 kemping nyitotta meg kapuit a vendégek előtt Horvátországban. Ez a szám még emelkedni fog a főszezon kezdetéig, ami azt jelenti, hogy nem lesz hiány szálláshelyekből a járvány-helyzet ellenére sem. 

Idén is foglalhatunk helyet horvát tengerparti kempingbenForrás: Shutterstock / Készítette: Pawel Kielpinski

Az Isztrián, a Kvarner-öböl területén és Dalmácián további kempingek megnyitását tervezik május végén, valamint június elsejére számos szálloda is beharangozta a szezonnyitást – olvasható a horvát HrTurizam hírében.

Horvátország célja zökkenőmentesen beindítani a turizmust, természetesen a helyiek és a vendégek egészségét előtérbe helyezve. Ez azt jelenti, hogy a strandokon és a vendéglátóhelyeken is az üdülőknek bizonyos szabályokat be kell tataniuk.

A tengerparti országba közel két hete lehet beutazni, elsősorban a szlovén állampolgároknak. A hónap végén pedig az osztrák, szlovák, cseh és magyar állampolgárokkal szemben is feloldják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket a határokon, ami azt jelenti, hogy mi is megcélozhatjuk a szomszédos országot – írja hírében a Turizmus.com.

A horvátok leginkább Magyarország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és természetesen a legnagyobb horvát turisztikai forgalmat generáló Németország autós turistáira számítanak. A külföldi piacokról származó turisztikai forgalom igazi felpörgése július elejétől valószínű, mivel akkortól indulnak be a nemzetközi légi járatok.

A Horvátországba készülőknek érdemes csatlakozni az angol nyelvű Viber közösséghez, ahol naprakész híreket kaphatnak a beutazás és az országban tartózkodás szabályairól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek