Így hatottak az enyhítések a turizmusra Horvátországban

  Horvátországban egy héttel ezelőtt lépett életbe a járványhelyzetre vonatkozó enyhítések harmadik szakasza – megnyílnak a kávézók, éttermek, bevásárlóközpontok, a nemzeti parkok, az autósiskolák és a kaszinók is – tudtuk meg a vajdasági Szabad Magyar Szó korábbi cikkéből.

  Egyre többen turistáskodnak Horvátországban - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: NadyaEugene

  Az enyhítések alaposan felpörgették a belföldi turizmust, május 11. és 17. között mintegy 8700 turistaérkezést regisztráltak Horvátországban, a vendégek 84 500 éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken az e-visitor rendszer adatai szerint.

  Ez jelentős javulásnak számít ahhoz képest, hogy áprilisban, amikor még nem enyhítettek a korlátozásokon, csupán 9500 turistaérkezést és 392 ezer vendégéjszakát regisztráltak – ezek többsége vélhetően üzleti utazó vagy valamilyen halaszthatatlan ügy miatt érkezett vendég volt.

  A múlt héten a vendégérkezések 74%-a belföldi forgalomból származott, 15%-ot tettek ki a szlovének, a maradék 11% pedig más külföldi állampolgár volt.  

  A közeljövőben két kampánnyal készülnek a horvátok megszólítani a külföldi turistákat: az egyik azokat célozza, akik valószínűleg már ezen a nyáron is képesek lesznek Horvátországba utazni, ezek főleg közép-európai országok: Szlovénia, Magyarország, Németország, Ausztria, Lengyelország, Olaszország, Szlovákia, Olaszország és Csehország. A másik olyan fontos piacokra irányul majd, amelyek lakói, pl, USA, Kína, Dél-Korea csak a távolabbi jövőben érkezhetnek újra Horvátországba – írja a Turizmus.com.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!