Kiderült, mikortól és hogyan hajókázhatunk a Balatonon

Május 30-án indul a 174. hajózási szezon a Balatonon, a kompok mellett, a kiemelt menetrendi járatok és a sétahajók is közlekednek a tavon. A BAHART kéthetes periódusokban hirdeti meg személyhajózási menetrendjét, a Társaság folyamatosan nyomon követi majd az utasforgalom alakulását, és szükség szerint rugalmasan módosít a meghirdetett menetrenden és kapacitásokon - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Forrás: tischy/pixabay.com

Az adott napi menetrend mindig megtalálható a Társaság honlapján, emellett a BAHART Ügyfélközpont (+36 84 30 050) is az utasok rendelkezésére áll.

A Balaton két partját összekötő, kiránduló járatok napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany, Balatonboglár-Révfülöp és Fonyód-Badacsony útvonalakon, valamint napi 3 alkalommal Balatonmáriafürdő és Balatongyörök települések között. A pünkösdi szezonindító hétvégétől sétahajó járatokat is indít a BAHART, összesen 9 kikötőből. Már az első két hét minden napján indul sétahajó Siófokról, Balatonfüredről, valamint Keszthelyről. A hétvégi napokon pedig további 6 kikötőből - Badacsonyból, Balatonboglárról, Balatongyörökről, Balatonlelléről, Balatonmáriafürdőről, valamit Révfülöpről - is elérhető lesz az 1 órás sétahajózási szolgáltatás.

A kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva a BAHART visszavonásig az alábbi átmeneti utazási feltételekkel biztosítja személyhajózási szolgáltatásait: A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a hajók zárt utastereiben egyelőre kötelező a szájmaszk (vagy azt helyettesítő, arcot eltakaró kendő, sál) viselése. Arra kérik az utasokat, hogy ezekről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel szájmaszkot a pénztárakban nem árusítanak. Szájmaszk hiányában a pénztárosok megtagadhatják a jegykiadást, a hajós személyzet pedig a hajóra történő felszállást. A hajók nyitott fedélzeti részein a szájmaszk viselése ajánlott.

A Társaság felhívja utasai figyelmét, hogy az egymástól számított, rendeletben előírt 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be. A hajókon szállítható utasok számát a maximális befogadóképességhez képest átmenetileg csökkentik, emiatt a jegyek minden hajójáratra csak korlátozott számban lesznek válthatók, de a Társaság a nagyobb befogadó képességű hajóit állítja forgalomba.

Az idei évben néhány újdonsággal és a már megszokott kedvezményekkel várja a BAHART a hajózni vágyókat. A Társaság újításként valamennyi hajóján tájékoztató plakátot helyez el adott hajóról. A plakátokon szereplő QR kód beolvasásával az utasok akár útközben, akár a később különféle érdekességeket tudhatnak meg hajókról, az utazás alatt pedig a balatoni településekről hallhatnak tájékozatót. A hajók többségén TV-k és kijelzők találhatók, melyeken az egyes balatoni települések bemutatkozó filmjeit, valamint a BAHART imázsfilmjeit  láthatják.

Az idei szezon első hétvégéjét akcióval indítja a BAHART. Május 31-én gyereknap alkalmából a Társaság meglepetéssel kedveskedik minden hajóra felszálló gyermeknek, ugyanis a megvásárolt Playmobil gyerekjegyek mellé még egy ajándék Playmobil figurát is adnak. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek