A karantén feloldást követő első este kirúgtak a hámból a párizsi fiatalok

A nyolc hétig tartó általános karantén feloldását követő első estén több tucat fiatal gyűlt össze a belvárosi Szent Márton-csatorna partján. Mivel a parton beszélgető és piknikező emberek nem tartották be a társadalmi távolságtartást, a rendőrség szétoszlatta az embereket, mindenkit hazaküldött és másnap már ki is hirdették, hogy tilos lesz az alkoholfogyasztás Párizs legkedveltebb találkozóhelyein.

2019-es felvétel - IllusztrációForrás: Joe deSousa / Unsplash

A tiltás nem csak a Szent Márton-csatorna partjára, hanem a Szajna-partra is vonatkozik, ahol nyaranta a belvárosi strandot, a Plázst szokták kialakítani napernyőkkel, napágyakkal, pálmafákkal és homokszigetekkel.

A belügyminiszer szerint a karantén feloldása csak akkor lesz sikeres, ha mindenki óvatos és felelősségteljes. Az alkoholfogyasztás betiltását az említett két helyen pedig azért kérvényezte, mert egyesek felelőtlen magatartása miatt nem kerülhet veszélybe mindenki más egészsége - olvasható a Turizmus.com oldalán

Március 17. óta hétfőn hagyhatták el először otthonaikat a franciák igazolás nélkül, és jóllehet a boltok kinyithattak, a bárok, kávéházak, éttermek, szórakozóhelyek továbbra sem látogathatók. A folyópart és a csatorna partján kívül a zöld területek, a parkok és a játszóterek még legalább június 2-ig zárva maradnak Párizsban, a gyülekezés pedig csak tíz főig engedélyezett.

Napközben egyébként nem vitték túlzásba a karantén feloldásának üdvözlését. A párizsi utcák csendesek és kihaltak voltak és a tömegközlekedési járműveken is kevesen utaztak. Úgy tűnik estére tudatosult az emberekben, hogy vége a kényszer bezártságnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek