Így fest jelenleg a turizmus helyzete világszerte

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének idegenforgalmi ügynöksége a válság kezdetétől nyomon követi, hogy hol, milyen intézkedések születnek a járvány megállítására. A legfrissebb kutatásaik azt mutatják, hogy míg a sok helyen már az enyhítése lehetséges első lépéseiről folynak viták, a világ minden pontján továbbra is élnek az utazási korlátozások.

A világ országai közül csak kevesen nyitották meg határaikat - illusztrációForrás: Syaibatul Hamdi/Pixabay

A Turisztikai Világszervezet (World Tourism Organization) jelentése szerint az európai úti célok 83 százaléka lezárta a határait a külföldi turisták előtt. Amerikában ez az arány 80, Ázsiában és a Csendes-óceánon 70, a Közel-Keleten 62, Afrikában pedig 57 százalék. Világszerte továbbra is érvényesek az utazási korlátozások, a világ országainak 72 százaléka teljesen lezárta a határait a nemzetközi turizmus előtt.

A világ 217 úti céljából 156 (72%) teljes mértékben leállította az országot érintő nemzetközi turizmust a 2020. április 27-én összegyűjtött adatok szerint. Az úti célok 25 százalékánál legalább három hónapja érvényben vannak a korlátozások, 40 százalékuknál legalább két hónapja. 

Az UNWTO együttműködik a kormányokkal a korlátozások enyhítésének és feloldásának összehangolásában. A világ újbóli megnyitása munkahelyeket teremt és megóvja a megélhetést – írja a Travel Daily News.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek